DISSABTE, TIRAMISÚ DE POSTRE


Dissabte passat la mare va fer aquests postres: tiramisú. Li queda molt bo, a la meva germana li encanta, se’l menjaria tot sencer! però s’ha de repartir… ;)

Us deixo la recepta per si el voleu fer. Us garanteixo que val la pena, és fácil i quedareu com uns senyors si teniu convidats!
 
Necessiteu:

150 g de sucre
3 rovells d’ou
3 terrines Mascarpone
Melindros tous

Com fer-lo:

Poseu al fons del recipient una capa de melindros, regueu-los bé amb una barreja de cafè rebaixat amb aigua.
En un recipient a part barregeu els rovells, el sucre i el Mascarpone.
Cobriu els melindros amb una capa d'aquesta barreja.
Poseu-hi a sobre una altra capa de melindros. A sobre una altra de barreja...
I així fins que vulgueu! Depenent de la fondària del motlle podreu fer fins a dos o tres capes de melindros i barreja. A dalt de tot ha de quedar una capa de barreja sobre la que haureu d'empolvorejar cacau o xocolata en pols. Tapeu-ho bé amb paper film i deixeu-ho a la nevera fins al dia següent. Es pot menjar al mateix moment, però l'endemà serà més bo perquè el cafè haurà amarat bé els melindros i la barreja estarà més reposada.













Que vagi de gust!!

Marina






7 comentaris:

  1. Massa bó per compartir-lo.... ;-)

    La teva germana

    ResponElimina
  2. Ja saps que la meva part és per a tu ;)

    Marina

    ResponElimina
  3. Una pregunta: les clares dels ous no les utilitzes?? es que he vist alguna altra recepta que sí les afegeixen a la massa dels rovells, el sucre i el mascarpone, muntades a punt de neu. Ho heu probat així alguna vegada???

    ResponElimina
  4. Doncs no, no les posem. De la manera que proposes diria que farà que el formatge quedi més esponjós, tipus mousse. Es pot provar, però el tiramisú original és força espès, com una massa cremosa.

    De tota manera és pot fer una variació, és clar!

    Moltes gràcies guapa!

    ResponElimina
  5. Hola Ester! Jo algun cop que het fet tiramisu si que he afegit les clares a punt de neu, com tu dius, i potser l'efecte no es tan cremós per``o també està molt bo!

    Per cert, una variant d'aquest tiramisú boníssima és amb trossets de maduixa i melmelada de maduixa enlloc pa de pessic i el cacao. Boníssim!

    Mònica

    ResponElimina

Cullerades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...